Nyheter

”Arenabygget hotas inte”

Finansmannen Maths O Sundqvists finansiella problem gör att fastighetsbolaget Norrvidden kan få nya ägare. <br></br> — Bygget av multiarenan i Sundsvall hotas inte om Norrvidden säljs, säger Peter Andersson, vd på Mats O Sundqvists fastighetsb

Budskapet i dagens Svenska Dagbladet är att Carnegie ska auktionera ut Maths o Sundqvists aktier i maktbolaget Skrindan. Pengarna ska sedan användas för att lösa finansmannens lån i Carnegie. Det skulle innebära att fastighetsbolagen Norrvidden och Fabös kan få nya ägare.

— Jag tror inte det blir någon försäljning. Jag tror Mats löser det här, säger Peter Andersson, vd på Mats o Sundqvists fastighetsbolag Norrvidden.

Om en försäljning trots allt blir av tror inte Peter Andersson att Norrviddens pågående projekt eller de projekt som är på gång kommer att påverkas.

Norrvidden är till exempel inblandade i ett litet projekt i handelsplatsen Birsta syd i Sundsvall, en stor multiarena i Sundsvall och lite fastighetsprojekt.

Vissa av projekten, som Multiarenan, har lämnat planeringsstadiet men ännu har inte Sundsvalls kommun som tillsammans med Norrvidden ska bygga anläggningen, sagt ja till projektet.

Tror du projektet kommer att bli av om ni säljs?
— Ja det tror jag. Jag förutsätter att en ny ägare vill tjäna pengar och det är ett lönsamt projekt, säger Peter Andersson.

Hur tror du Norrvidden och Fabös skulle påverkas av en försäljning?
— Får vi in en ny ägare får vi lyssna på vad de vill göra. Men jag tror inte de gör så stora förändringar, säger han.

Maths O Sundqvist äger också aktier för 660 miljoner kronor i Industrivärden och sitter på 11,9 procent av aktierna i Fabege.
— Det är bra om man hittar en lösning på Maths O Sundqvists problem. Han är en bra kille men har kört för fort, säger Erik Paulsson, ordförande i Fabege till Svenska Dagbladet.