Nyheter

Arenabygget kickar igång

Nu närmar sig avspark för bygget av Kalmar FF:s nya hemmaarena. 265 miljoner kronor investeras i den av fansen efterlängtade byggnaden.

Peab har fått i uppdrag att bygga Kalmars nya fotbolls- och evenemangsarena med 11 500 sittplatser. Ännu ett steg närmare första spadtaget togs när Kalmar FF:s arenabolag och Sveafastigheter nyligen kom överens om framtida hyra och ägande.

— Vår nuvarande hemmaarena är från 1920, med läktare från 1975. Till VIP-gäster har vi kunnat erbjuda en barack. Så det här är jättestort, säger en glad Johnny Petersson, ordförande i Kalmar FF.

Han berättar att fotbollslagets fans har varit hårda påtryckare i beslutet om den nya hemmaarenan.
— Det har väl aldrig varit så många åhörare i kommunfullmäktige som när beslut om den kommunala borgen fattades, säger han och skrattar.

Överenskommelsen innebär att Sveafastigheter är beställare gentemot Peab och att Kalmar FF köper in sig till femtio procent i arenan. 2012, omkring två år efter att arenan beräknas vara färdigställd, ska fotbollsklubben köpa resterande 50 procent.

— Vi har jobbat med det här väldigt länge, det känns bra att vi hittat en lösning som passar både oss och Kalmar FF. Nu återstår att få bankfinansieringen klar och vi har goda förhoppningar om att det kommer att gå i lås, säger Simon de Château, vd på Sveafastigheter.