Nyheter

Årets Byggchef 2018


Vem blir Årets Byggchef 2018?
Det kan ni läsare vara med och påverka.Chefer på olika nivåer och inom olika delar av branschen kan nomineras. 

Vem blir Årets Byggchef 2018? I år håller vi er läsare lite på halster, då vi flyttat utnämning och prisutdelning till hösten. Det har redan ramlat in flera nomineringar, men än är det inte för sent att anmäla sin favorit till årets tävling, som arrangeras av Byggvärlden ihop med Byggcheferna för nionde året i rad. Fram till den 15 juli går det att komma in med förslag.

Vem som blir årets vinnare kan ni därute vara med och påverka genom att nominera en kollega, chef eller annan som ni tycker är en bra representant för yrkeskåren. Chefer på olika nivåer och inom olika delar av branschen kan nomineras.

Vinnaren ska vara en chef som är skicklig på att driva en byggprocess, både för kunder, det egna företaget och medarbetarna. Samtidigt ska han/hon vara en person som står för förnyelse.

En jury bedömer byggcheferna efter fem kriterier. Vi vill därför att du skriver några rader om den person du nominerar under varje rubrik av dessa fem:

Lönsamhet
Kundreaktioner
Etiskt agerande, externt och internt
Ledarskap
Förnyelse

Vi behöver också en del faktauppgifter om den person som du vill se som Årets byggchef. Ange:

Den nominerades namn
Företag
Position
Kort om bakgrund
Telefonnummer

Det är viktigt att vi får kontaktuppgifter till personer som kan berätta mer om den nominerade. Vi behöver namn på dennes chef och kunder, samarbetspartners eller kollegor.

Vi vill också ha namn och telefonnummer till dig som nominerar.

Fram till den 15 juli går det att mejla förslag på kandidater till [email protected]

FAKTA:

Tävlingen: Årets Byggchef arrangeras av Byggcheferna i samarbete med tidningen Byggvärlden. Syftet är att höja statusen på byggchefsrollen och att locka fler att satsa på ett jobb som byggchef. Fem olika kriterier (Lönsamhet, Kundreaktioner,  Etiskt agerande – externt och internt,  Ledarskap,  Förnyelse)  bedöms av en jury. Referenser väger också tungt.

Tidigare vinnare 2010: Konstantin Spinos, arbetsledare Veidekke. 2011: Magnus Rudén, projektchef AF Bygg. 2012: Sofia Edoff, produktionschef NCC. 2013: Helena Söderberg, projektchef Züblin Scandinavia. 2014: Henrik Bratt, affärsområdeschef Erlandsson Bygg AB. 2015: Eva Torberger, distriktschef Skanska. 2016: Jens Andreasson, arbetschef Svevia 2017: Daniel Pettersson, vd Segermo Entreprenad/NRC Group Sverige.

Jury: Kajsa Hessel, ordförande Byggcheferna, Susanne Bengtsson, chefredaktör Byggvärlden, Liselott Fröstad, advokat och delägare AG Advokater, Sven Klockare, divisionschef Bravida, Charlotte Bergman, vd ELU, Henrik Landelius, Sverigechef NCC Building.

Fram till den 15 juli går det att mejla förslag på kandidater till [email protected]