Nyheter

Arkitekturfestivalen Open House till Stockholm

Det över hundra år gamla stallet möter den nybyggda entrén på Nya Kungliga Musikhögskolan - en av de byggnader som visas upp på Open House.

Arkitekturfestivalen Open House kommer Stockholm.

Fastighetsägare och andra aktörer har möjlighet att dela med sig till allänheten av spännande byggda miljöer – nya, gamla eller i produktion.

7-8 oktober ska allmänheten få guidade visningar till runt 100 av Stockholms mest spännande byggnader och platser. 

Open House är en internationellt erkänd arkitekturfestival som startade i London 1992 och som sedan dess spridit sig till över 30 städer runt om i världen.

Bakom Open House Stockholm står en icke vinstdrivande förening vars medlemmar brinner för att skapa broar mellan arkitektprofessionen och allmänheten i syfte att involvera fler i utvecklingen av stadens byggda miljö. 

– Jag är nog inte ensam om att ha gått förbi byggarbetsplatsen här på Valhallavägen och med spänning följt hur en ny del av staden vuxit fram. Genom att bjuda in till denna vackra byggnad vill vi visa varför Open House är så spännande. Vi vill ge allmänheten en upplevelse genom att erbjuda byggnadskonst som de annars inte har tillgång till, säger Elisabeth Martin, ordförande i Open House Stockholm, när hon presenterade satsningnen på Nya Kungliga Musikhölgskolan.

Humlegården Fastigheter är en av Open House Stockholms partners.

– Som långsiktiga fastighetsägare i Stockholm är det en självklarhet för oss att medverka i Open House när det äntligen kommer till Stockholm. Vi är stolta över att kunna visa upp några av våra finaste byggnader, säger Daniel Markström, arkitekturchef på Humlegården Fastigheter.

Initiativtagarnas förhoppning är att fastighetsägare och andra aktörer kommer att visa upp minst 100 olika byggnader och platser och uppmanar nu alla som vill dela med sig av spännande byggda miljöer; nya, gamla eller i produktion, att kontakta föreningen.