Nyheter

Åsa Bergman har utsetts till hedersdoktor

Åsa Bergman, vd och koncernchef på Sweco. Foto: AW Thorbjörnsson.

Swecos vd och koncernchef Åsa Bergman utses till hedersdoktor vid Mittuniversitetet. Hon tilldelas utnämningen för sitt ledarskap och sitt framstående arbete inom jämställdhet och hållbarhet.

Det är Fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier vid Mittuniversitetet som utnämner Åsa Bergman till hedersdoktor.

– Åsa Bergman utses till hedersdoktor vid Mittuniversitetet för sitt ledarskap och arbete med teknik, jämställdhet och hållbarhet. I en global organisation har hon drivit igenom och satt fokus på ledarutveckling i en bransch som av tradition alltid haft teknisk kompetens högst på agendan, säger Hans-Erik Nilsson, dekan på Fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier.

– Jag är väldigt hedrad över utnämningen. Jag brinner för att, tillsammans med våra kunder och medarbetare, arbeta för ett mer hållbart och jämställt samhälle. Jag tror att det goda ledarskapet är en nyckel till framgång och är glad och stolt över hur långt vi kommit inom området på Sweco. Jag tar denna utnämning som ett kvitto på att de frågor jag har drivit kring ledarskap, hållbarhet och jämställdhet har gett genklang inte bara inom företaget utan även i vår omvärld, säger Åsa Bergman, vd och koncernchef Sweco.

Åsa installeras som hedersdoktor den 12 oktober under Mittuniversitetets akademiska högtid i Östersund.

Jenny Marcuson Fors