Nyheter

Assemblin förvärvar Skanska Installation

Skanska har tecknat avtal om att sälja 100 procent av aktierna i Skanska Installation till Assemblin. Köpeskillingen uppgår till cirka 225 miljoner kronor.

Genom förvärvet övergår Skanska Installations cirka 830 medarbetare på ett 20-tal platser i Sverige till Assemblin. Innan förvärvet hade Assemblin drygt 5 000 medarbetare på över 100 orter i Norden. År 2015 omsatte Skanska Installation cirka 1,5 miljarder kronor och Assemblin cirka 7 miljarder kronor.

– Jag vill tacka alla våra fantastiska medarbetare som utvecklat Skanska Installation till en verksamhet med goda framtidsutsikter. För att ta tillvara på potentialen fullt ut är det bäst att en ny långsiktig ägare, fullt fokuserad på installationstjänster, nu tar över stafettpinnen, säger Mats Nyström, verksamhetsdirektör, Skanska Sverige, i ett pressmeddelande.

– Förvärvet av Skanska Installation innebär en rejäl förstärkning för Assemblin inom el, vs och ventilation. Medarbetarna i Assemblin och Skanska Installation kommer tillsammans att bilda en mycket stark organisation med stor utvecklingskraft, säger Lars-Ove Håkansson, styrelseordförande i Assemblin AB.

Försäljningen är villkorad av godkännande från Konkurrensverket.