Nyheter

Assemblin köper Finlands ledande systemleverantör

Mats Johansson, vd och koncernchef på Assemblin. Foto: Assemblin

Assemblin köper finska Tom Allen Senera (TAS) som omsätter cirka 300 miljoner kronor och har 90 anställda. TAS är Finlands största installatör av energilösningar.

TAS kombinerar bergvärmelösningar med värmepumpar, kylsystem och andra energisystem. Kundbasen består av företag inom detaljhandeln, bostäder, kommersiella fastigheter, kontor och privatkunder i hela Finland.

– Vi är mycket imponerade av den resa som Tom Allen Senera hittills har gjort och deras höga tekniska kompetens, kundfokus och innovationsförmåga. Vi ser fram mot att arbeta tillsammans och hjälpa våra kunder att energieffektivisera sina fastigheter och reducera sina koldioxidutsläpp, säger Mats Johansson, vd och koncernchef på Assemblin i ett pressmeddelande.

Johan Holma är vd på Tom Allen Senera.

 – Vi har en passion för att erbjuda de bästa energilösningarna för våra kunder och bidra till transformationen mot ett mer energieffektivt och hållbart samhälle. Vi ser fram mot nästa steg i vår utvecklingsresa tillsammans med Assemblin. Jag är övertygad om att vi ytterligare kan accelerera TAS utveckling och erbjuda fler möjligheter såväl till våra medarbetare och kunder.