Nyheter

Assemblins vd lämnar sitt uppdrag

Petter Håkanson kliver av rollen som vd för Assemblin. Foto: Assemblin

Petter Håkanson lämnar den 17 oktober tjänsten som VD och koncernchef på Assemblin AB.

Nuvarande VD i Assemblin VS AB, Lennart Petersson, blir tillförordnad VD och koncernchef till dess att ny rekrytering är klar. 


Andreas Aristiadis efterträder samtidigt Lennart Petersson i rollen som VD för Assemblin VS.


Petter Håkanson, som rekryterades från Bravida, tillträdde tjänsten som vd på Assemblin den 1 juni 2017. Nu har han valt att kliva av sitt uppdrag.

– Jag lämnar rollen eftersom att jag och styrelsen har olika syn på den framtida strategin för Assemblin som koncern.Tiden på Assemblin blev väldigt kort, men jag vill tacka alla jag har arbetat med för ett bra samarbete och önskar all välgång åt bolaget i framtiden, säger Petter Håkanson i ett pressmeddelande.

Lennart Petersson, som nu tar rollen som tillförordnad VD och koncernchef på Assemblin, har över 25 års erfarenhet från ledande befattningar inom installationsbranschen. Han har arbetat på flera olika positioner inom tidigare NVS Installation AB och inom Assemblin. Han utsågs till VD i Assemblin VS efter Tritons förvärv av koncernen år 2015.

– Jag tar mig an detta uppdrag med en stor tilltro till Assemblin – en koncern som jag ju jobbat inom under lång tid. Vi har 5 000 skickliga medarbetare inom VS, el och ventilation på över 100 orter runt om i Norden. Vi kombinerar verkligen den multidisciplinära koncernens styrka med det lokala företagets personliga närvaro, säger Lennart Petersson.

Andreas Aristiadis, som tar över VD-posten i Assemblin VS, inledde sin karriär inom företaget år 2001 och utsågs till vice VD den 1 januari i år.

Processen för rekrytering av en ny VD och koncernchef för Assemblin kommer att påbörjas omgående.

– Med Lennart Petersson som tillförordnad koncernchef har vi en mycket erfaren och kunnig ledare fram till dess att den nya rekryteringen är klar. Vi har nu även förstärkt Assemblin AB:s styrelse med två medlemmar som har stor kunskap och erfarenhet inom bygg- och installationsbranschen, berättar Mats Wäppling, styrelseordförande i Assemblin.

De nya ledamöterna i Assemblins styrelse är Leif Gustafsson, koncernchef för Cramo Group, samt Mats Jönsson, tidigare bland annat koncernchef för Assemblin (dåvarande Imtech Nordic) och Coor Service Management.