Nyheter

Återhämtning i boprisförväntningar

Bild: Infront Direkt

FORTSATT ÅTERHÄMTNING I BOPRISFÖRVÄNTNINGAR

Boprisförväntningarna bland besökarna på bostadssajten Hemnet fortsätter att återhämta sig från de rekordlåga nivåerna i början av april. Det visar Hemnets köparbarometer för juni, som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

– Vi får en tillbakastuds, vilket är ganska väntat med tanke på att bostadspriserna återhämtat sig efter det inledande fallet, börserna har studsat upp kraftigt och vi har en allmänt ökad optimism kring pandemin och ekonomin. Med detta sagt är prisförväntningarna fortfarande på väldigt låga nivåer, så man kan långt ifrån andas ut ännu, men det är en positiv indikation, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg till Nyhetsbyrån Direkt.

Bland besökarna på Hemnet som planerar att köpa bostad räknar 17 procent med stigande bostadspriser de närmaste sex månaderna, upp från 13 procent för en månad sedan. Andelen som tror på sjunkande priser minskar samtidigt till 46 procent från 52 procent.

– Stigande prisförväntningar bland köparna brukar vara en bra indikation på att efterfrågan kan öka, vilket är väldigt viktigt i den situation vi har nu med ett rekordhögt utbud av bostadsrätter och där utbudet sannolikt kommer att vara högt även under sommaren och i början av hösten. Även om förväntningarna är på låga nivåer är riktningen upp tydlig. Det är helt klart en ljusning på bostadsmarknaden de senaste veckorna, säger Erik Holmberg.

Nyhetsbyrån Direkt