Nyheter

Återvänder till Skanska – som HR-direktör

Jonas Andé blir ny HR-direktör på Skanska Sverige. Bild: Skanska

Jonas Andé blir ny HR-direktör på Skanska Sverige.
– Jag är såklart glad, stolt och ödmjuk för möjligheten och förtroendet att få vara med och leda Skanska Sverige, säger han.

Jonas Andé tillträder sin nya tjänst 1 december i år. I rollen som HR-direktör kommer Andé att ansvara för HR och Kommunikation inom Skanska Sverige. Närmast kommer han från tjänsten som HR-chef för BoKlok och han har dessförinnan haft roller i Skanska Sverige, bland annat som förhandlingschef och HR-chef för verksamhetsgrenen Hus. Han har, enligt Skanska, varit djupt involverad i Byggföretagen och i samarbete med övriga företag i branschen. Totalt kan han summera 30 år i branschen där han påbörjade sin karriär som träarbetarlärling 1992.

– Jag välkomnar Jonas tillbaka till Skanska Sverige. Med sin goda förståelse för behoven i verksamheten och sin breda och djupa erfarenhet av HR-arbete både i Skanska Sverige och internationellt kommer han att bidra till den fortsatta utvecklingen av vår HR-organisation, säger Gunnar Hagman, vd för Skanska Sverige i ett pressmeddelande.

Jonas Ande efterträder Anna Wenner som valt att gå vidare till en tjänst utanför Skanska.