Nyheter

…även Byggmässan i Göteborg senareläggs

Bygg Göteborg flyttas till 2023. Foto: Easyfairs

Nordbygg flyttas fram till 2022. Nu meddelar ytterligare en stor byggmässa att den senareläggs. Byggmässan i Göteborg som skulle arrangeras på Åbymässan den 3–4 februari 2021 ställs nu in till följd av de rådande mötesrestriktionerna.


På onsdagen aviserade Nordbygg att mässan flyttas till april 2022. Nu meddelar Bygg Göteborg att man måste skjuta på arrangemanget till 2023.

-Säkerhet har alltid varit en av våra främsta prioriteringar och vi stod väl förberedda för att öppna mötesplatsen med hälso- och säkerhetsprotokoll som förebygger spridningen av COVID19. Vi har stor respekt för den tid och de resurser som ett mässdeltagande tar i anspråk och eftersom vi saknar insikt rörande de restriktioner och den situation som kommer råda efter årsskiftet har vi i samråd med våra samarbetsparters beslutat att inte genomföra mässan, förklarar Helena Crivei Projektledare för Byggmässan.

Sedan Byggmässan startade i Malmö 2011 har det varit ett väletablerat koncept med ett starkt nätverk i bygg- och anläggningsbranschen. Eftersom Byggmässan i Göteborg går vartannat år välkomnas besökarna tillbaka 2023. 

Easyfairs arrangerar även andra branschmässor, som Fastighetsmässan och Elmässan, och det finns möjlighet för branschen att mötas där innan nästa upplaga av Byggmässan genomförs 2023.

Byggmässan har en etablerad digital närvaro och kommer fortsatt lyfta viktiga frågor för bygg- och anläggningsbranschen och hitta nya sätt att samverka.

-Vi hade stora planer för Byggmässan 2021, ett omfattande innehåll och många engagerade utställare, partners och talare. Det känns oerhört ledsamt att behöva ställa in men vi kommer tillbaka. Med brinnande engagemang kommer vi tillbaka för att erbjuda partners, utställare och besökare en efterlängtad mässupplevelse, försäkrar Helena Crivei.