Nyheter

Avgår som vd

Jesper Åkerlund, avgående vd för Martinsons Byggsystem. Bild: Martinssons Byggsystem

Martinsons Byggsystems vd Jesper Åkerlund avgår som vd. Orsaken är, enligt bolaget, den kraftiga expansion som Martinsons genomgått den senaste tiden som gör att man ”behöver styra om och anpassa både bolaget och erbjudandet”.

Beslutet har fattats gemensamt av styrelsen och Jesper Åkerlund, som sedan 2017 innehaft vd-posten.   

– Jespers insatser i företaget har varit mycket värdefulla. Vi tackar och önskar honom lycka till i framtiden, säger Johan Padel, styrelseordförande för Martinsons Byggsystem och tillika affärsområdeschef för Holmen Trävaror som bolaget ingår i sedan oktober 2020.

Enligt Martinson har bolaget under Åkerlunds ledning utvecklats till ett ledande managementbolag och stått bakom och levererat en rad projekt som rönt stor uppmärksamhet både nationellt och internationellt. Bland dem finns multiarenan IFU Arena i Uppsala, kontorspåbyggnaden Trikåfabriken i Hammarby Sjöstad och senast det 80 meter höga Sara kulturhus i Skellefteå, som öppnade i början av september.

– Martinsons har banat vägen för ökat träbyggande samtidigt som vi har kommit en bra bit på vägen med att utveckla vår affär. Den resan fortsätter, men utan mig. Träbyggandet ligger helt rätt i tiden och intresset kommer med största sannolikhet att fortsätta öka. Företaget har god potential och nu lämnar jag över stafettpinnen till nya krafter, säger Jesper Åkerlund. 

Processen att rekrytera en ersättare ska inledas omgående. Lars Atterfors, styrelseledamot i Martinsons Byggsystem, går in som tillförordnad vd tills vidare.