Nyheter

Avtal om Mälarterrassen i Slussen klart

Mälarterrassen
Nya Mälarterrassen. Bild: Atrium Ljungberg

Kommunfullmäktige har nu antagit avtalet för Mälarterrassen som sista beslutsinstans. Antagandet innebär att Atrium Ljungberg, tillsammans med Stockholms stad, nu går vidare i arbetet att utveckla en unik mötesplats vid vattnet i Slussen.

Mälarterrassen kommer att omfatta ca 7 000 kvm BTA. Tomträtten tillträds i oktober 2024 och platsen kommer att aktiveras redan från sommaren 2025. Från senhösten 2025 och under 2026 kommer verksamheterna därefter att öppna succesivt. Mälarterrassen består av två huskroppar i anslutning till Södermalmstorg med kopplingar till underliggande lokaler, vidare ner mot kajen. Det blir en terrasserad byggnad i tre nivåer med totalt sex restauranger med uteserveringar. Mellan huskropparna löper en öppen och välkomnande trappa som knyter ihop Söders kajer med Södermalmstorg och Gamla stan.

– Jag är väldigt glad över förtroendet att utveckla Mälarterrassen. Det blir en helt unik plats med panoramavy över Gamla stan och kommer att fyllas med en mångfald av mat- och dryckesupplevelser, där kreativitet och passion är viktiga ingredienser, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg. Vår ambition är att Mälarterrassen ska bli en självklar mötesplats för såväl stockholmare som turister, avslutar Annica Ånäs.

Den totala investeringen för Mälarterrassen uppgår till cirka 430 miljoner kronor.