Nyheter

Bäst på att bygga budskap

RO-Gruppens skyltning vid Berghultsskolan.

RO-Gruppen ansvarar för om- och tillbyggnadsprojektet av Berghultsskolans lokaler.
De är också noga med att bygga tydliga budskap.
För detta har byggbolaget tagit emot utmärkelsen ”Bäst skyltade arbetsplats 2016”.

I april 2016 startade RO-Gruppen om- och tillbyggnadsprojektet av Berghultsskolans lokaler i Floda, som skall stå färdigt till höstterminens start 2017.

– Att vara på en skola som är i full gång med aktiva och nyfikna barn är väldigt roligt men också en utmaning utöver det vanliga, säger Andreas Jaldevik, VD för RO-Gruppen.

Han menar att säkerheten alltid kommer i första rummet, men i en skolmiljö blir det än tydligare hur viktig den är.

–I det här fallet kopplade vi vårt budskap till skolans värld och lekte med ämnen som svenska och matematik.

Tydlighet är viktigt – både mot extern part och mot de som jobbar i byggprojektet.   

– När det gäller skyltning är den viktigaste faktorn tydlighet. Att man täcker allt, när det gäller såväl säkerhet som hänvisning och logistik, säger Daniel Abrahamsson, arbetsledare på Berghultsskolan.

RO-Gruppens skyltning bygger också på att vara kommunikativ externt.

– Vi vill berätta för omgivningen vad som byggs och göra det med en tvist som drar till sig uppmärksamhet, Det blir också en profilering av de som är på bygget. Vill man visa på sitt engagemang, då måste man orka göra det där lilla extra, säger Andreas Jaldevik. Vi jobbar ofta med budskapen och skyltningen på våra arbetsplatser.

När RO-Gruppen hörde talas om Arkitektkopias rikstäckande skylttävling, följde de sitt eget budskap “Challenge accepted” och skickade in bidraget från Berghultsskolan.

Det var just idéhöjden som avgjorde vinsten, skriver Arkitektskopia som ligger bakom skylttävlingen. Fyra parametrar bedömdes: Säkerhet, information, synlighet och innovation.

Så här löd juryns motivering:

”RO-Gruppen har med glimten i ögat lyckats främja säkerheten och informationsspridningen, på och utanför byggarbetsplatsen, genom smart skyltning.”