Nyheter

Bäst på noll fel vid slutbesiktning

I år gick utmärkelsen Årets Nollfelsaktör till Derome och Varbergshus. Foto: Derome

Derome är bäst på noll fel vid slutbesiktning. För detta prisades de på Gar-Bo-dagen, som i år ordnas för 20:e året i rad.

Årets nollfelsaktör premierar det husföretag som under året haft flest småhus som slutbesiktigats utan anmärkningar, så kallade nollfelshus. 
Under Gar-Bo-dagen delades återigen priset till bästa nollfelsaktör ut. I år gick utmärkelsen till Derome och Varbergshus, som ingår i samma koncern. Varbergshus producerar villor, och Derome Bostad utvecklar bostadsområden med allt från småhus till flerbostadshus.

Motiveringen till Årets nollfelsaktör löd:

Årets nollfelsaktör har genom ett mycket målmedvetet, konsekvent och systematiskt kvalitetsarbete arbetat för att leverera hus med noll fel vid slutbesiktning. Genom att skapa ett tydligt lärande och därmed förbättringsarbete i organisationen har de lyckats med att leverera en nollfelsprodukt till sina kunder. Företaget har stort fokus på kvalitetsfrågor genom hela byggprocessen.

– Vi är glada och stolta över att vara årets bästa nollfelsaktör. Det är ett kvitto på ett fantastiskt engagemang från alla våra medarbetare och entreprenörer och på att vi har fokus på kvalitet i hela byggprocessen. Men att vi har vunnit betyder inte att vi slår oss till ro. Det ligger i vårt DNA att ständigt förenkla och förbättra, säger Peter Mossbrant, vd på Derome Hus. 

Derome Bostad och Varbergshus ingår i Deromekoncernen, Sveriges största familjeägda träindustri med verksamhet inom kedjan från skog till färdigt hus. Koncernen har 2300 medarbetare och beräknas omsätta 8,5 miljarder kronor under 2020.