Nyheter

Beijer Byggmaterial växlar upp

Måns Ungfeldt, Roger Eklund och Christoffer Nyblom blir Beijer Byggmaterials nya regionala operativa chefer i Stockholm.

Beijer Byggmaterial har i dag 17 filialer och cirka 500 anställda i Stockholmsregionen. Regionerna delas nu upp i norr, öst och syd, som får varsin regional operativ chef. 


Till tjänsterna har Beijer rekryterat två personer internt; Christoffer Nyblom och Måns Ungfeldt. Den tredje tjänsten kommer axlas av Roger Eklund som kommer från en roll som försäljningschef på Ahlsell.

Beijer Byggmaterial region Stockholm har växt med över en miljard i omsättning det senaste året, både genom stark organiskt tillväxt och genom förvärven av Bygg-Ole och Ekesiöö. För att fortsätta denna expansiva resa tillsätter man nu tre nya regionala operativa chefer.

– Vi har växt otroligt mycket det senaste året, genom att stärka upp vår organisation ytterligare ger det oss möjlighet att ligga ännu närmre marknaden och vara snabbfotade. Det krävs när vi som största aktör spelar på den största marknaden i Norden, säger Jens Karlsten regionchef Beijer Byggmaterial Stockholm, i ett pressmeddelande.

Beijer Byggmaterial har i dag 17 filialer och cirka 500 anställda i regionen. Genom den nya fördelningen delas dessa upp i norr, öst och syd och får varsin regional operativ chef.

Till tjänsterna har Beijer rekryterat två personer internt; Christoffer Nyblom nuvarande filialchef Beijer Häggvik, som blir ansvarig för Stockholm Norr och Måns Ungfeldt nuvarande filialchef för Bygg-Ole Nacka, som tar hand om region Stockholm Öst. 

Den tredje tjänsten, regionansvarig för stockholm Syd,  kommer axlas av Roger Eklund som senast kommer från en roll som försäljningschef på Ahlsell. 

Alla tre tillträder i början av 2020. Rekrytering av nya filialchefer till Beijer Byggmaterial Häggvik och Bygg-Ole Nacka pågår just nu.

Beijer Byggmaterial AB har de senaste 12 månaderna ökat sin omsättning med 32 procent till över 7,7 miljarder kronor genom förvärv av bland annat PoG och Ekesiöö samt genom organisk tillväxt.