Karriär

Bengt Dahlgren satsar på hållbarhet och tillsätter ny chef

Henrik Jönsson utsedd till ny Affärschef Hållbarhet i Bengt Dahlgren Göteborg
Henrik Jönsson är utsedd till ny affärschef Hållbarhet i Bengt Dahlgren Göteborg. Foto: Bengt Dahlgren

Bengt Dahlgren Göteborg har tillsatt en ny roll som affärschef med fokus på hållbarhet. Henrik Jönsson tillträde rollen den 1 april.

– Genom tillsättning av denna roll vill vi skapa större fokus på frågan mot den externa marknaden och vi tror att vi kommer kunna göra större skillnad inom hållbarhetsarbetet genom att knyta den till affären, säger Anna Nivala, vd för Bengt Dahlgren Göteborg.

Det var stort intresse för den utlysta rollen, men valet föll till slut på Henrik Jönsson som arbetat som avdelningschef inom Bengt Dahlgren och även ledamot i Göteborgsbolagets styrelse.

– Henrik har med sitt stora engagemang visat mod i att våga söka något nytt och en god helhetssyn i hållbarhetsfrågan. Med Henrik i rollen som ny affärschef får vi både en stabil och trygg ledare i kombination med en stark affärsmässighet, vilket vi tror kommer bli ett framgångsrecept, säger Anna Nivala.

Henrik Jönsson tillträde rollen som affärschef Hållbarhet den 1 april.
– Det känns otroligt inspirerande, det finns så mycket kompetens och goa människor i det här företaget och inom hållbarhetsområdet finns det mycket att göra. Det här är ett sätt för mig att göra verkligen nytta för samhället vi alla är en del av. Hållbarhet är för mig en fråga om att hushålla med den viktigaste resursen vi har, vår jord, det är samhällsnytta på riktigt, säger han.