Nyheter

Besök hos företag med framtidstro

Knappt om tid, men ändå en halvtimmes dialog om rot-avdrag och framtidstro. Dessutom fick statsminister Fredrik Reinfeldt inviga Falu Allbyggs förbättringshandtag. <br></br> — Han gav ett gott intryck, säger byggföretagets vd Håkan Blank.

I höstas tvingades Falu Allbygg permittera flera i personalen. Men efter jul tog byggmarknaden ny fart för Faluföretaget.
— Nu söker vi efter ny personal och ser positivt på framtiden, säger vd:n Håkan Blank.

Han har jobbat hårt på att få ordning och reda i företaget, med egenframtagna datasystem och systematiskt genomförda projekt. Det fick han chansen att förevisa för regeringens delegation under måndagen, med statsministern Fredrik Reinfeldt i spetsen.

— Det var synd att det var så ont om tid. Vi diskuterade en halvtimme och sen visade jag runt honom i våra lokaler. Fast han hann inviga vårt förbättringshandtag, säger Håkan Blank.

Idén med handtaget har han fått från fordonsindustrin. Det går ut på att anställda som har förslag om förbättringar på företaget drar i handtaget och får en direkt belöning — hos Falu Allbygg är det en trisslott.
— Jag tror det är bra med en direkt belöning. Först en trisslott, sen sätter vi oss och tar tag i problemet.

Hade Reinfeldt några förbättringsförslag att komma med?
— Nä, han fick inviga handtaget ändå. Men han fick ingen trisslott utan en specialhammare som minne, det tror jag han kommer att gilla.

Håkan Blank tycker att statsministern visade genuint intresse för företaget och hans anställda. Bland annat förhörde han sig om hur framtidsutsikterna ser ut för Falu Allbygg.

— Jag pratade lite om att vi behöver få klarhet i hur rot-avdragen ska fungera, att det är lite otydligt nu. Jag tycker det var en bra diskussion, säger Håkan Blank.