Nyheter

Besqab breddar verksamheten

Carola Lavén. Foto: Besqab

 Besqab presenterar nya finansiella och operativa mål i samband med onsdagens kapitalmarknadsdag. Nytt mål är en rörelsemarginal på minst 10 procent. Dessutom ska verksamheten breddas.
Det framgår av ett pressmeddelande.


Bolaget uppger att ambitionen är att fortsätta utveckla och växa Besqab och, som tidigare presenterats, kommer verksamheten att breddas. Som komplement till kärnaffären bostadsutveckling ska Besqab också äga och förvalta egenutvecklade hyresrätter, vårdboenden och annan samhällsservice.

– Besqabs beslut att bredda verksamheten är ett naturligt steg för att fortsätta utveckla och växa bolaget. Med två tydliga affärsben skapar vi bättre möjligheter för detta. Som ett led i breddningen, våra tillväxtambitioner och för att bygga vidare på vår starka bostadskompetens väljer vi nu att uppdatera och förtydliga våra finansiella och operativa mål som kommer att styra vårt arbete för en lönsam tillväxt, säger Besqabs vd Carola Lavén, enligt pressmeddelandet.

Samtidigt höjer Besqab det nuvarande målet för soliditet från 30 procent till 35 procent, uppger bolaget. Som operativt mål ska Besqab senast år 2023 nå en årlig takt av produktionsstarter om 1.000 bostäder.

Vinstmarginalen i projekt avseende bostads- och äganderätter ska uppgå till minst 15 procent och Besqab ska senast år 2023 nå ett underliggande årligt driftnetto om cirka 100 miljoner kronor.

Målet för avkastning på eget kapital om 15 procent liksom utdelningspolicyn ligger fast.

De nya målen gäller från och med 1 januari 2021, uppger bolaget.


Nyhetsbyrån Direkt