Nyheter

Betongfabrik stängs <br></br> i Gottåsa

34 jobb försvinner från det lilla samhället Gottåsa utanför Vislanda. Betong- och markstensproducenterna S:t Eriks och Abetong har beslutat lägga ner sin gemensamma fabrik i området.

När S:t Eriks, som är ett dotterföretag till Peab, beslutade att lägga ner sin produktion i lilla Gottåsa dröjde det inte länge förrän Abetong följde efter. Förutom den vikande byggmarknaden skulle det bli för dyrt för Abetong att ensamt vara kvar i den gemensamma fabriksbyggnaden, skriver Smålandsposten.

För Abetong är det andra dystra beskedet på kort tid. I början av november varslade betongproducenten 25 anställda vid sin fabrik i Kvicksund om uppsägning. Nu lägger företaget ner sin betongproduktion i Gottåsa.

Totalt försvinner 34 jobb från samhället. Abetong har beslutat att i stället koncentrera sin produktion till de två andra fabriker företaget har i området. Även S:t Eriks koncentrerar sin produktion till andra anläggningar i Sverige. I oktober förra året investerade företaget 52 miljoner kronor i en ny fabrik i Uppsala.

Abetong är en del av koncernen Heidelberg Cement. Den svenska verksamheten fokuserar på prefabricerade betongelement, har omkring 600 anställda och anläggningar på 13 platser runt om i landet.