Betongindikatorn för mars 2013

Betongindikatorn för mars 2013
Svensk Betongs Betongindikator för mars 2013 fortsätter visa på negativa produktionssiffror jämfört med produktionen föregående år.
Svensk Betongs Betongindikator för mars 2013 fortsätter visa på negativa produktionssiffror jämfört med produktionen föregående år. I mars är utvecklingen negativ för samtliga kategorier, men mer påtagligt för Infrastruktur än för Hus. Antalet arbetsdagar i mars för 2012 respektive 2013 har dock spelat roll för resultatet, vilket syns på att de arbetsdagsjusterade siffrorna är mindre negativa än de för totalen.

– Första kvartalet 2013 har visat en negativ utveckling av produktionen för både Hus och Infrastruktur jämfört med 2012, säger Malin Löfsjögård, vd Svensk Betong.

– Bostadsbyggandet är fortsatt lågt och de infrastruktursatsningar som regeringen beslutade om i höstas kommer ut på marknaden först om ett till två år, fortsätter Malin Löfsjögård.

– I regeringens vårbudget finns en omfördelning av medel så att 700 miljoner kronor ytterligare frigörs för Trafikverket för ökat järnvägsunderhåll under 2013. Det återstår att se om det har någon effekt på betongproduktionen under året, avslutar Malin Löfsjögård, vd Svensk Betong.

 

[[{”type”:”media”,”view_mode”:”media_large”,”fid”:”3833″,”attributes”:{”alt”:””,”class”:”media-image”,”height”:”395″,”width”:”468″}}]]

Se pdf här

 

Relaterade artiklar

Här byggs det mest skolor
Ranking VS-Installatörer: Instalco siktar mot toppen
Stockholms ”hetaste” bygge finns i Kista
Sveriges hetaste byggprojekt