Nyheter

Betonmast går samman med AF Gruppen

Betonmast Sverige går samman med AF Gruppen och byter namn till AF. Kraftsamlingen är en del av AF Gruppens tillväxtstrategi för Sverige. Foto: AF
Betonmast Sverige går samman med AF Gruppen och byter namn till AF. Kraftsamlingen är en del av AF Gruppens tillväxtstrategi för Sverige. Foto: AF

Samgåendet innebär att AF Gruppen samlar sin verksamhet i Sverige där man också blir en av de större aktörerna inom bygg- och anläggningsmarknaden.

– Vi ser att vi kan fortsätta växa med lönsamhet, både organiskt och genom förvärv. För närvarande finns flera möjligheter till tillväxt på den svenska marknaden, till exempel inom anläggning, säger Bård Frydenlund, koncerndirektör i AF Gruppen.

1 000 medarbetare

Den nya svenska AF-organisationen omfattar elva bolag inom bygg, anläggning, miljö/rivning, prefab och projektutveckling. Totalt omsätter gruppen 7,5 miljarder kronor och har 1 000 medarbetare. I och med samgåendet byter Betonmast också namn till AF.

– Tillsammans har vi ett relevant och starkt erbjudande. Vår tillväxtresa fortsätter och jag ser fram emot kontakt med fler bolag och medarbetare som är nyfikna på att bidra till vår fortsatta utveckling, säger koncerndirektör Bård Frydenlund.

Elva bolag

AF har en decentraliserad driftsmodell med lokalt mandat och ansvar där värdena skapas. AF-bolagen i den nya, större organisationen fortsätter som tidigare sin verksamhet i utvalda geografier och segment, med mål om fortsatt lönsam tillväxt.

Den formella fusioneringen av holdingbolagen AF Gruppen Sverige AB och Betonmast Sverige AB planeras ske under 2023.

AF Gruppen Sverige

AF Gruppen Sverige består från och med i dag av elva bolag. Dessa är: AF Bygg Väst, AF Bygg Syd, AF Öresund, AF Bygg Öst, AF Bygg Stockholm, HMB Construction, AF Anläggning Väst, Kanonaden Entreprenad, AF Härnösand Byggreturer, AF Prefab Mälardalen, AF Projektutveckling