Karriär

Blir första vd:n utanför familjen

Björn Niklasson blir ny vd på Byggnadsfirman Otto Magnusson. Foto: Byggnadsfirman Otto Magnusson
Björn Niklasson blir ny vd på Byggnadsfirman Otto Magnusson. Foto: Byggnadsfirman Otto Magnusson

Björn Niklasson blir Byggnadsfirman Otto Magnussons första vd utanför familjen Magnusson. Uppdraget är att göra familjeföretaget ”rikstäckande i Skåne”.

Första externa vd:n tillsätts därmed 94 år efter att vagnmakaren Otto Magnusson mobila verkstad startade upp.

– Att få chansen att komma in i ett välskött och fint familjeföretag med så kompetenta och drivna medarbetare är få förunnat. Jag känner mig otroligt inspirerad av uppgiften och det är med stort engagemang och ödmjukhet jag tar mig an uppdraget från ägarna, säger Björn Niklasson.

Nominerad till Årets Byggchef

Björn har över 15 års erfarenhet från byggbranschen och kommer närmast från en roll som verksamhetsområdeschef på Granitor. Efter examen som civilingenjör på LTH arbetade han i olika roller i produktionen på Veidekke innan han 2010 tog klivet över till Granitor där han kontinuerligt utvecklats i nya befattningar. 2018 var Björn nominerad till Årets byggchef för sitt starka ledarskap.

Ny ekonomichef

Björn har de senaste månaderna varit föräldraledig med sitt tredje barn. Han har dock smygstartat lite och varit delaktig i rekryteringen av Otto Magnussons nya ekonomichef som ansluter samtidigt som Björn. Som ekonomichef tillträder Malin Olsson som också läst i Lund och har en MBA i redovisning. Sedan 12 år tillbaka har Malin varit ekonomichef på BoKlok.

– Det känns väldigt tryggt att lämna över det operativa ansvaret till två så erfarna och kompetenta personer, säger ägarna Ulf och Dan Magnusson.