Nyheter

Blir ny styrelseordförande för CM-bolagen

Caroline Szyber.

Caroline Szyber tar över som styrelseordförande i CM-bolagen efter Stefan Dahlgren, som innehaft posten i åtta år. Hon kommer främst fokusera på att lyfta frågor om ökad konkurrens, hållbarhetsfrågor samt vikten av goda arbetsvillkor.   

CM-bolagens medlemmar utsåg på sitt årsmöte Caroline Szyber som ny styrelseordförande för organisationen. I rollen som företrädare för organisationen skall Caroline Szyber fortsätta utvecklingen av CM-bolagens verksamhet. Detta främst genom att verka för ökad kunskap om samt stärkta förutsättningar för Construction Management som genomförandeform för byggprojekt. Inom ramen för rollen ingår att informera och föra dialog med såväl politiker, som myndigheter såväl som andra intressenter.

Valberedningen för CM-bolagen skriver:  ”Genom Carolines breda kontaktnät inom politik och från olika branschorganisationer, kommer vi att kunna lyfta branschens frågor på ett väldigt naturligt sätt.”  

 
Val av ny styrelse för 2021: 

  • Caroline Szyber, ordförande
  • Håkan Undin, suppleant, Forsen AB
  • Helena Staaf, ledamot, Forsen AB
  • Göran Westberg, ledamot, Ebab AB
  • Kaarel Lehiste, suppleant, Ebab AB
  • Niklas Lögdström, suppleant, COWI Projekbyrån
  • Peter Möller, ledamot, COWI Projektbyrån
  • Stefan Dahlgren, ledamot, Dahlgren Projektkompetens AB

Dahlgren Projektkompetens AB går nu med som medlemsbolag och Stefan Dahlgren övergår därmed till ordinarie styrelseledamot.

– Efter 8 år som ordförande för CM-bolagen blir jag istället ledamot i styrelsen. Det har varit ett mycket spännande uppdrag att få vara en del i föreningens utveckling under den här tiden. Jag önskar Caroline lycka till i sin nya roll som ordförande för CM-bolagen, säger Stefan Dahlgren, i ett pressmeddelande.

– Det här är ett väldigt intressant och spännande uppdrag, säger Caroline Szyber. Jag ser fram emot att få möjligheten att utveckla CM-bolagens verksamhet och arbeta med frågor såsom vikten av ökad konkurrens, mer hållbarhet och goda arbetsvillkor. Det är centrala område där vi måste öka förståelsen kring frågorna och därför kommer vi att intensifiera vår dialog med myndigheter och politiker. Likaså välkomnar vi nya medlemmar som delar våra värderingar för att bli en starkare röst.   

 
Caroline Szyber fortsätter driva sin konsultverksamhet Visionsbyggande AB och kommer där bistå befintliga kunder i kombination med detta nya uppdrag som ordförande.

Om CM-bolagen:

  • Branschföreningen CM-bolagen är en sakkunnig och oberoende organisation som verkar för att öka kunskapen och stärka förutsättningarna för Construction Management som genomförandeform för byggprojekt.
  • CM-bolagens medlemmar är företagen Cowi Projektbyrån, Dahlgren Projektkompetens,  Ebab och Forsen.