Nyheter

Blir ny vd för Samhällsbyggarna

Joanna Messmer, ny tillförordnad vd för Samhällsbyggarna. Foto: Samhällsbyggarna
Joanna Messmer, ny tillförordnad vd för Samhällsbyggarna. Foto: Samhällsbyggarna

Joanna Messner blir ny tillförordnad vd för Samhällsbyggarna.
– Att få bygga vidare på det brinnande engagemang och stora kunnande som finns i föreningen är fantastiskt, säger hon.

31 åriga Joanna Messner brinner för att koppla samman människor och organisationer med olika bakgrunder och idéer.

– Samhällsbyggarna är den stora mötesplatsen för experter med olika kompetenser och bakgrunder från hela sektorn. Och jag är övertygad om att det är i dessa möten som vi kommer att få svar på många av framtidens viktigaste frågor, säger Joanna Messmer som tillträdde som Samhällsbyggarnas vd 1 juni.

Ansvarig för Open House Stockholm

Joanna Messmer är en mångårig projektledare och konsult inom samhällsbyggnadssektorn och har varit projektledare i Samhällsbyggarna sedan i höstas. Hon är huvudansvarig för arkitektur- och samhällsbyggnadsfestivalen Open House Stockholm och verksam inom Samhällsbyggnadslänken vid KTH, en förening för samverkan mellan Kungliga Tekniska högskolan, KTH, och branschen.

Hon har pluggat samhällsbyggnad på just KTH, och är mångårig medlem i föreningen. Dessutom har hon varit regelbunden medarbetare i Samhällsbyggarnas medlemstidning Samhällsbyggaren.

”Fast förankrad i branschen”

Nyckelroller i flera organisationer har gett henne ett stort och brett kontaktnät inom såväl akademin och branschen – och inte minst i studentvärlden.

– Joanna Messmer är fast förankrad i branschen, samtidigt som hon håller blicken på samhället i stort. Den dynamiken är precis det som Samhällsbyggarna representerar, och stärker oss både internt och externt, säger Dag Björklund, ordförande i Samhällsbyggarna och fortsätter:

– Vi ska med kunskap och erfarenheter bidra till ett bättre samhälle och medverka till en god professionell utveckling för var och en av våra medlemmar.

Joanna Messmer utses till tillförordnad vd eftersom ordinarie vd Lars Strömgren ställer upp som kandidat i höstens val till kommunfullmäktige i Stockholms stad.

Om Joanna Messmer
Ålder: 31 år
Bor: i Örby i södra Stockholm tillsammans med sambo och hund
Utbildning: Samhällsbyggnad, KTH
Intressen: friluftsliv, cykling, hund, hus och spex