Nyheter

Bo Klok-hus stoppade

Bygget av 20 Bo Klok-lägenheter i Sandviken läggs på is. <br></br> — Vi har 6 reservationsavtal på 20 lägenheter, det räcker inte, säger projektledaren Lars Bergmark.

Från början såg Skanskas planer på att bygga två Bo Klok-hus i Sandviken ut att gå vägen. Tio av bostadsrätterna reserverades. Sedan lades ett väl tilltaget varsel av en av ortens största arbetsgivare, Sandvik.

— Fyra som reserverat lägenheter hoppade av innan avtalet skrevs. Konjunkturen i Sandviken är för tillfället hårt drabbad av personalneddragningarna, vi får lägga det här på is och köra en nystart när vi ser att det finns möjlighet att sälja lägenheterna, säger Lars Bergmark, Skanskas projektledare för Bo Klok-bygget.

Samtidigt ser han att det finns ett stort intresse för bostadsrätter i Sandviken, som är en utpräglad hyresrättskommun.
— Det är allmännyttiga Sandvikenhus som äger marken där vi planerat lägenheterna. De är väldigt intresserade av att få in andra ägandeformer i Björksätra, som är ett typiskt hyresrättsområde.

Däremot närmar sig byggstart för ett annat byggprojekt som Lars Bergmark håller i — 24 bostadsrätter på Gävle strand i Gävle.
— Där har vi hälften av lägenheterna uppbokade. Får vi 2-3 intressenter till och kommer upp till 60 procent bindande avtal så kan vi starta projektet, säger han.