Nyheter

Bo Ringdahl ny vd för Tengbom

Bo Ringdahl har utsetts till ny vd för arkitektföretaget Tengbom. Han kommer närmast från posten som vd för IT- och management-konsultbolaget HiQ Stockholm.

Bo Ringdahl är universitetsutbildad inom företagsekonomi, juridik och ledarskap. Under 17 år har han haft ledande befattningar inom börsnoterade HiQ varav de senaste sju åren som vd för HiQ Stockholm. 

– Tengbom har haft en god tillväxt under senare år och hämtat hem nomineringar och priser i flera prestigefyllda internationella arkitekttävlingar. Det är en spännande möjlighet att tillsammans med organisationen vidareutveckla affärskonceptet för Tengbom, bland annat i form av långsiktiga relationer med existerande och nya kunder, och leda ett av Nordens ledande arkitektbolag upp till nästa nivå, säger Bo Ringdahl i ett pressmeddelande.

Han tillträder som vd den 1 december och efterträder Magnus Meyer som blir ny vd för WSP Sverige.

– Jag vill tacka Magnus Meyer som har lett den positiva utvecklingen av Tengbom under de senaste åtta åren, och samtidigt välkomna Bo till hans nya roll, säger Tengbomgruppens styrelseordförande Håkan Bryngelson.