Nyheter

Bo som en filmstjärna – bokstavligen

Vill du bo i Hollywood? Alltså verkligen i Hollywood. Då kan den danska arkitekten Christian Bay-Jorgensens idé vara något för dig. Han vill skapa ett hotell av den klassiska Hollywoodskylten.

Det har varit en turbulent vår i Hollywood. Nej, det handlar inte om huruvida Anna Anka ska få en ny assistent. Det har handlat om hotet mot hela filmstadens identitet. Den berömda Hollywoodskylten har nämligen hotats av privata landägare som velat bygga lyxbostäder i nära anslutning till skylten. Så nära att skyltens synlighet hotats.

Nyligen räddades symbolen när Playboyskaparen Hugh Hefner donerade en stor summa pengar så att marken kan köpas av en stiftelse som vill bevara området.

Frågan är nu vad som ska hända med ett av de mer uppmärksammade förslagen som lagts fram i skyltkrisens spår. Förslaget kommer från den danska arkitekten Christian Bay-Jorgensen som lanserat idén att göra ett hotell av skylten.

— Jag är ett fan av skylten och av oanvända ytor i Amerika. Det skulle vara intressant att göra det här stället till ett center för tillställningar som Oscarsgalan, sade arkitekten till Daily News i samband med att förslaget lanserades tidigare i våras.

Planen innebär att varje bokstav byggs ut på baksidan och installeras med rum. Högst upp ska gästerna kunna skåda ut över nejderna på en takterrass.

Förslaget får dock mothugg.

— Idén med det där tredimensionella hotellet är en bra historia men det kommer inte att hända, säger Chris Baumgart, ordförande för en stiftelse som arbetar med att bevara skylten, till Daily News.