Nyheter

Boinstitutet arrangerar digital Almedalsvecka

Moa Andersson, initiativtagare på Boinstitutet.

Almedalsveckan ställs in. Detta är dock inget som stoppar Boinstitutet, som kommer att arrangerar en alternativ digital och coronasäker Almedalsvecka med seminarier, eftersnack och mingel på webben.

– Samtalet om bostadspolitik, bostadsbyggande och människors hem får inte avbrytas för att vi sitter i karantän, säger Moa Andersson, verksamhetsledare för Boinstitutet och initiativtagare till den digitala Almedalsveckan. 

På Boinstitutet.se/almedalen kommer Boinstitutet erbjuda de som planerat aktiviteter med bostadstema under Almedalsveckan ett tillfälligt hem, där seminarier kommer sändas live 29 juni, 30 juni och 1 juli. Från och med den 8 april kommer de organisationer, företag och andra som planerat och bokat upp seminarier med inriktning på bostäder kunna anmäla intresse för att få en slot-tid för sitt seminarium.

– Att kunna mötas i samtal, dela kunskap och erfarenheter är oerhört angeläget även i tider som de här, i synnerhet för bostadssektorn eftersom tusentals hushåll kommer få svårt att klara sina boendekostnader på grund av coronakrisen. Den drabbar en hel bransch i form av varsel, avbrutna projekt och förmodligen också minskat bostadsbyggande, säger Moa Andersson i ett pressmeddelande.

Talarna kan delta i seminarier via länk från sin bostad och hemort. Boinstitutet kommer även att erbjuda en studio i centrala Stockholm samt det tekniska stöd som behövs för att göra ett professionellt webbsänt seminarium.

Genom att samla alla bostadsseminarier på en plattform hoppas Boinstitutet kunna erbjuda arrangörer hjälp med marknadsföring av sina programpunkter, som ska locka  få fler att surfa in, lyssna och delta i samtalen.   

– Precis som under vanliga Almedalsveckan tittar vi på möjligheten att arrangera mingel och eftersnack med digitala hjälpmedel.