Nyheter

BoKlok rekryterar FoU-chef

Jerker Lessing.

BoKlok rekryterar  Jerker Lessing, forskare och expert inom industriellt byggande, som  forsknings- och utvecklingschef på BoKlok. Uppdraget är att ytterligare driva fram innovationstakten i BoKlok.

 Jerker Lessing doktorerar under hösten inom industriellt byggande vid Lunds Tekniska högskola (LTH). Han har de senaste åren varit industridoktorand och ansvarig för industriellt byggande på Tyréns, drivit ett antal utvecklingsprojekt samt varit gästforskare och undervisat vid Stanford University i USA.

– Han är utan tvekan en av Sveriges ledande auktoriteter  inom industriellt byggande med en gedigen bakgrund inom träbyggnad, byggsystem och processutvecklingsfrågor. Han får en strategisk roll i vår fortsatta utveckling av industriell produktion och processer, säger Jonas Spangenberg, VD BoKlok, i ett pressmeddelande.

BoKlok har växt med över 30 procent årligen de senaste åren och med en ny femårsstrategi är målen högt ställda.

– BoKlok är det bolag som kommit längst i konceptualisering och standardisering inom industriellt byggande. Jag ser fram emot att bidra till denna fortsatta utveckling. Det är en intressant tid att komma in i BoKlok med ambitiösa framtidsplaner. Det finns en stark innovationskraft och ett samhällsengagemang i att bygga bostäder för vanliga människor med vanliga plånböcker, säger Jerker Lessing.

Jerker Lessin tillträder den första december. Han kommer även framöver ha kopplingar till universitetsvärlden, inte minst genom uppdragen vid Stanford University.