Nyheter

”Borde komma varje vecka”

Byggvärlden firar redan ettårsjubileum. Det har varit ett händelserikt år för oss på tidningen. Vi ville veta vad läsarna tycker och bad tio tunga byggchefer ge sin syn på Byggvärlden.

En av dem är vår förste prenumerant. Han har inte behövt bli besviken och lär bli snabbast igen.
— Jag kommer definitivt att förlänga min prenumeration, tidningen är bra, säger Anders Sandin, marknadschef på Banverket Produktion.

Tio tycker till om Byggvärlden:

Jessica Löfström, vd, Expandera Mera

— Ni har gjort ett jättejobb och förbättrat nyhetsarbetet under året. Ni är snabba ut med nyheter och har en bra blandning av grävande artiklar och annat. Det märks att ni inte har någon organisation som ägare utan står fria, är orädda och skriver det ni vill.

Johnny Kellner, miljö- och utvecklingschef, Veidekke

— Jag tycker att tidningen är bra och har en annorlunda stil jämfört med Byggindustrin. Ni är snabba på att ta fram nyheter. Jag reagerade på en rubrik som var väl hård men sen tog ni upp det med en viss humor, det gillade jag.

Siv Axelsson, personal- och informationschef, WSP

— Det är väldigt positivt att Byggvärlden dykt upp på arenan. Hela branschen har fått en märkbart bättre pressbevakning och det har även gjort att era konkurrenter blivit bättre. Äntligen har sektorstidningarna förstått att branschen inte bara består av entreprenadföretag, det har ni hjälpt till att synliggöra.

Hans Tilly, ordförande, Byggnadsarbetareförbundet

— Tidningen är mycket bra. När den kom blev jag överraskad över att den är så allsidig och tar upp så många olika ämnen med olika vinklingar. Jag tror ni får jobbigt att hålla den här nivån.

Mats Pettersson, personaldirektör, NCC

— Det är blandat. Det är många bra reportage, bra spridning på vilka ämnen ni tar upp och snabba nyheter. Men ibland tycker jag ni är onyanserade och har varit lite väl hårda mot NCC, som ofta blivit utpekade.

Anders Sandin, marknadschef på Banverket Produktion

— Jag är mycket nöjd med tidningen, den innehåller mycket som intresserar mig, vilket i första hand är infrastruktur. Jag skulle gärna se fler faktarutor till artiklarna med till exempel ekonomiska nyckeltal.

Leif Stridh, vice vd, Skanska

— Tidningen är snabb med nyheter och skildrar stora och små händelser. Ni tar upp många viktiga förändringsfrågor i branschen, som industrialisering, jämställdhet, inköp och miljö.

Eva Nygren, vd, Sweco

— Det är en bra tidning. Lättläst och ger en snabb överblick över vad som händer i byggvärlden. Den har många rubriker, vilket gör det lätt att välja vad man vill läsa. Det är bra att tidningen skildrar hela branschen med både konsult- och entreprenadsidan.

Mats Björs, vd, Betongvaruindustrin (tillträdande vd Byggherrarna)

— Byggvärlden är en frisk fläkt som bryter av mot traditionella facktidskrifter. En del tycker att den är lite kvällstidningsaktig men jag tycker tidningen fyller ett behov. Den är trevlig att läsa och jag hittar många intressanta artiklar och infallsvinklar.

Bo Olsson, avgående vd, Byggpartner

— Tidningen speglar branschen på ett annorlunda sätt och fyller därmed ett tomrum. Affärstidningarna är inte så intresserade av byggbranschen, trots att byggindustrin är så viktig för samhället. Det får ni gärna fördjupa er mer i. Får man önska något så skulle det vara att tidningen kom varje vecka.

Tyck till om tidningen!

Cheferna fäller många positiva kommentarer om Byggvärlden. Men vad tycker du? Hur kan tidningen bli bättre?
Vi tar gärna emot både ris och ros.
Mejla [email protected]