Nyheter

Bostäder för 192 studenter

Bild: NOOA arkitekter

Veidekke Bygg Bostäder har fått i uppdrag av Robutz Krediten 2 AB att bygga 107 studentbostäder med plats för 192 studenter i Hägersten. 


Projektet är en totalentreprenad med ett totalt ordervärde på 127 MSEK.

Uppdraget består av att bygga ett hus på 9 våningar med BTA på 6540 kvadratmeter. I lägenheterna kommer det att finns plats för upp till tre studenter med egna låsbara rum och gemensamt kök och allrum. Huset byggs exteriört med en modern design med vit fasad. 

Byggstart är i januari 2018 och beräknas stå klart sommaren 2019.

– Vi är mycket glada och stolta över förtroendet och vi ser fram emot ett lyckosamt samarbete tillsammans med Robutz. Detta är Veidekkes andra projekt med studentbostäder med samma projektorganisation. Vi har gjort en ordentlig erfarenhetsåterföring för att skapa riktigt bra förutsättningar och tagit tillvara på den kollektiva intelligensen, säger Arne Svensson på Veidekke, i ett pressmeddelande.

Robutz Krediten 2 AB är ett helägt dotterbolag till Robutz Fastigheter AB. Koncernen har varit verksam i två generationer som både ägare och förvaltare av fastigheter i Stockholm.

Projektet VDC-projekteras, Virtual Design Construction, en metod som används för att effektivisera processer inom design, byggnad och drift. VDC-arbetet tas sedan med ut i produktionen med bland annat digital ritningshantering. VDC är en del av Veidekkes involverande arbetssätt för effektiva arbetsflöden.