Bostäder vid Åbytravet

Bostäder vid Åbytravet
"En god affär som kan utveckla såväl området som intresset för hästar"

Wallenstam har tecknat avtal med Åby Travsällskap om förvärv av mark inom Åby Stallbacken i Mölndal till en summa av drygt 128 miljoner kronor.  

Marken som tidigare varit en del av Åbytravets område skapar möjlighet till nyproduktion av cirka 350 lägenheter.

– Den här affären innebär en ökning av möjliga byggrätter i ett attraktivt område där vi redan är etablerade. Totalt möjliggör det en byggnation av 530 lägenheter i området, vilket är ett steg mot vårt mål att bygga i snitt 1 500 lägenheter per år, säger Thomas Dahl, vvd för Wallenstam AB, i ett pressmeddelande.

Wallenstam tillträder marken tidigast den 7 januari 2015 och byggnationen av lägenheterna beräknas starta under 2015. Markens boarea uppgår till cirka 22 000 kvm.

Runt det gamla stallområdet vid Åby travbana i Mölndal planeras ett nytt, modernt och spännande bostadsområdet i parkliknande miljö. Wallenstam har sedan tidigare planer på att bygga 180 lägenheter i området. Wallenstam och Åby har även tecknat en avsiktsförklaring angående ett sponsorsamarbete, villkoren för samarbetet kommer att fastställas under hösten.

– Vi ser det här som en god affär för båda parter, som kan utveckla såväl området som intresset för hästar, säger Nils Andréasson, vd för Åby Travsällskap.