Nyheter

Bostäder vid Åbytravet

Wallenstam har tecknat avtal med Åby Travsällskap om förvärv av mark inom Åby Stallbacken i Mölndal till en summa av drygt 128 miljoner kronor.  

Marken som tidigare varit en del av Åbytravets område skapar möjlighet till nyproduktion av cirka 350 lägenheter.

– Den här affären innebär en ökning av möjliga byggrätter i ett attraktivt område där vi redan är etablerade. Totalt möjliggör det en byggnation av 530 lägenheter i området, vilket är ett steg mot vårt mål att bygga i snitt 1 500 lägenheter per år, säger Thomas Dahl, vvd för Wallenstam AB, i ett pressmeddelande.

Wallenstam tillträder marken tidigast den 7 januari 2015 och byggnationen av lägenheterna beräknas starta under 2015. Markens boarea uppgår till cirka 22 000 kvm.

Runt det gamla stallområdet vid Åby travbana i Mölndal planeras ett nytt, modernt och spännande bostadsområdet i parkliknande miljö. Wallenstam har sedan tidigare planer på att bygga 180 lägenheter i området. Wallenstam och Åby har även tecknat en avsiktsförklaring angående ett sponsorsamarbete, villkoren för samarbetet kommer att fastställas under hösten.

– Vi ser det här som en god affär för båda parter, som kan utveckla såväl området som intresset för hästar, säger Nils Andréasson, vd för Åby Travsällskap.