Bra orderläge för Veidekke

Bra orderläge för Veidekke
Trots höstens inbromsning var 2008 ett bra byggår. Så även för Veidekke — som till skillnad från andra bolagen även ökat orderstocken.

Norska Veidekke-koncernen presenterar sin rapport för sista kvartalet 2008 och årsresultatet för 2008. Den visar att Veidekke Sverige gör sitt bästa resultat sedan etableringen i Sverige år 2000.

— Samtliga enheter går med vinst och flertalet har under året förbättrat sina marginaler kvartal för kvartal, säger Per-Ingemar Persson, vd Veidekke Sverige i ett pressmeddelande.

Årsresultat landade på 181 miljoner kronor, en ökning med 46 procent. Resultatmarginal var 4,9 procent (3,5 procent). Dessutom ser orderläget bra ut för Veidekke. Orderstocken är på 2 620 miljoner kronor (2 564 mkr).

Verksamheten har kompletterats med en enhet inom kommersiell fastighetsutveckling samt genom förvärv med grustäkter i Stockholm- och Uppsalaregionen. Pål & Grund i Västerås har ombildats till en prefab-fabrik under namnet V-Prefab.

Och bolaget satsar allt hårdare på infrastruktur med några kontrakt på Stockholms heta infrastrukturmarknad.
— Trots den finansiella turbulensen, ser vi 2009 an med tillförsikt. Inte minst tack vare de infrastruktursatsningar som föreligger och som ger stabilitet åt vår orderstock, säger Per-Ingemar Persson.

Ljuspunkterna till trots — även Veidekke har tvingats varsla personal men hoppas slippa ytterligare neddragningar.

Relaterade artiklar

Vinstvarning från NCC
”Utvecklas man inte, så avvecklas man”
Krigets påverkan är både direkt och indirekt
NCC köper danskt entreprenadföretaget