Nyheter

Bra orderläge för Veidekke

Trots höstens inbromsning var 2008 ett bra byggår. Så även för Veidekke — som till skillnad från andra bolagen även ökat orderstocken.

Norska Veidekke-koncernen presenterar sin rapport för sista kvartalet 2008 och årsresultatet för 2008. Den visar att Veidekke Sverige gör sitt bästa resultat sedan etableringen i Sverige år 2000.

— Samtliga enheter går med vinst och flertalet har under året förbättrat sina marginaler kvartal för kvartal, säger Per-Ingemar Persson, vd Veidekke Sverige i ett pressmeddelande.

Årsresultat landade på 181 miljoner kronor, en ökning med 46 procent. Resultatmarginal var 4,9 procent (3,5 procent). Dessutom ser orderläget bra ut för Veidekke. Orderstocken är på 2 620 miljoner kronor (2 564 mkr).

Verksamheten har kompletterats med en enhet inom kommersiell fastighetsutveckling samt genom förvärv med grustäkter i Stockholm- och Uppsalaregionen. Pål & Grund i Västerås har ombildats till en prefab-fabrik under namnet V-Prefab.

Och bolaget satsar allt hårdare på infrastruktur med några kontrakt på Stockholms heta infrastrukturmarknad.
— Trots den finansiella turbulensen, ser vi 2009 an med tillförsikt. Inte minst tack vare de infrastruktursatsningar som föreligger och som ger stabilitet åt vår orderstock, säger Per-Ingemar Persson.

Ljuspunkterna till trots — även Veidekke har tvingats varsla personal men hoppas slippa ytterligare neddragningar.