Nyheter

Bråkigast i Sverige

I sju år kämpade hon mot Byggnads och vann tillsist. Nu har Jessica Löfström utsetts till Sveriges bråkigaste kvinna av affärstidskriften Passion for business.<br/> — Oerhört smickrande, jag ser bråkighet som något positivt, säger Jessica Löfström.

Jessica Löfström är vd för bemanningsföretaget Expandera mera som hyr ut personal till byggbranschen. Företaget började år 2000 med att hyra ut möbelmontörer, men expanderade ganska snart och började hyra ut personal till byggsektorn.

— Vi hjälpte arbetslösa att ordna med jobb och boende i Stockholm och en lön som låg över genomsnittet. Byggföretagen tyckte det var bra därför att det var ett seriöst alternativ när de behövde mer personal, säger Jessica Löfström.

Sjuårig konflikt

Men Byggnads tyckte inte det var bra. De ville att företaget skulle teckna ett bemanningsavtal, istället för det kollektivavtal man använde sig av. Vad som följde var en sju år lång kamp och ett företag i blockad. Jessica Löfström förklarar varför hon inte gav upp och gav med sig till Byggnads.

— När man gör någonting som är rätt och blir motarbetad, då blir man fruktansvärt arg, säger hon.

Istället blev det Byggnads som gav upp och Jessica Löfström fick ett hängavtal slutet. Idag har Expandera mera ett 60-tal anställda, förra årets omsättning var 51 miljoner.