Nyheter

Branschföreningen SPEF byter namn

Från vänster: Stefan Wallmark, vice ordf Mur & Putsföretagen. Johan Onno, vd för Mur & Putsföretagen. Per Hallgren, ordf. för Mur & Putsföretagen

Branschföreningen för murat och putsat byggande – SPEF – byter namn till Mur & Putsföretagen.

SPEF, branchorganisationen för Sveriges murnings- och putsentreprenörer, är bland annat känt för att årligen arrangera tävlingen Årets fasad i samband med Fasadforum. Nu vill Mur & Putsföretagen ta en större plats i debatten gällande fasadmaterial och lyfta alla de fördelar som murat och putsat har med fokus på ett långsiktigt hållbart och estetiskt byggande.

– Det är viktigt att marknaden har alla fakta i frågor som rör val av fasadmaterial och det är därför hög tid för Mur & Putsföretagen att föra sin talan, säger Per Hallgren, ordförande för branschföreningen, i ett pressmeddelande.

I det arbetet är det viktigt med en tydlig avsändare och därför ligger namnbytet helt rätt i tiden.

– Vi byter namn för att vi vill ha en tydligare avsändare. Det nya namnet leder tankarna till vad våra medlemsföretag arbetar med, säger Johan Onno, VD på Mur & Putsföretagen.

Föreningen grundades 1966 och har närmare 90 medlemsföretag över hela landet som utgörs av entreprenörer, leverantörer och intressenter. Gemensamt för medlemsföretagen är att man utför puts och murningsarbeten eller levererar material och utrustning för murat och putsat.