Nyheter

Bravida ansvarar för alla installationer i Karlatornet

Bravida ansvarar för projektering, kalkylering och planering av alla installationer i tornet. Bild: Serneke

Nu startar bygget av Karlastaden och Karlatornet i Göteborg.
Tornet kommer att bli Nordens högsta byggnad. I samverkan med byggherren Serneke står Bravida för projektering, kalkylering och planering av alla installationer i tornet. 

Avtalet omfattar arbetet i fas 2, projekteringsfasen av Karlatornet. Intentionen är att samarbetet leder till att Bravida får ansvaret att genomföra alla installationer i tornet.

– Karlatornet är ett utmanande och unikt projekt som vi med tillförsikt ser fram emot att genomföra. Efter en omfattande upphandling i hård konkurrens föll valet på Bravida som i samverkan med oss ska projektera, kalkylera och planera installationerna i tornet, säger Nikola Jovetic, Arbetschef Serneke Bygg på Speciella Projekt, i ett pressmeddelande. 

Karlatornet är starten på ett helt nytt område i Göteborg. Arbetet med tornet blir ett av de mest betydande byggprojekten i Västsverige under senare år. Tornet kommer att bli cirka 250 meter högt och när byggnationen är som mest intensiv kommer det att växa med cirka en våning i veckan. Den nya skyskrapan ska innehålla cirka 590 lägenheter och ett hotell med 350 rum.

– Karlatornet är ett stort och komplext projekt. Genom att vara med och projektera alla installationer i ett tidigt skede har vi goda förutsättningar att skapa de bästa lösningarna för beställaren både ur ett produktions- och förvaltningsperspektiv. Med vår kunskap och kompetens är vi väl positionerade att vara med och utveckla ett av Göteborgs mest spännande byggprojekt, säger Anders Ahlquist, divisionschef division Syd, Bravida.

Byggstart är årsskiftet 2018/2019.