Nyheter

Bravida etablerar sig i Finland

Staffan Påhlsson, vice vd Bravida Marcus Karsten, CEO Bravida Finland och Antti Peltonen, CEO Peko Group signerar överenskommelsen. Foto: Bravida.

Bravida, etablerar sig i Finland och förvärvar Peko Group, ett finskt installations- och serviceföretag. Bolaget har 320 medarbetare och omsatte cirka 620 miljoner svenska kronor under det senaste räkenskapsåret.

Peko Group, med huvudkontor i Tammerfors, har en verksamhet som omfattar installations- och servicetjänster inom el, vs och ventilation. Bolaget har en stark marknadsposition i Tammerforsregionen, mellersta Finland, men är även etablerade i Helsingforsregionen.

Förvärvet innebär att Bravida nu fullföljer sin strategiska plan att etablera sig i Finland. Koncernen finns sedan tidigare i Sverige, Norge och Danmark.

– Expansion till Finland är en viktig del i vår strategiska tillväxtplan. Peko Group är ett starkt och välskött bolag med verksamhet i alla våra teknikområden. Förvärvet utgör en milstolpe på vägen och vi får därmed ett viktigt brofäste på den finska marknaden. Vår ambition är att växa vidare i Finland, säger Mattias Johansson, vd och koncernchef för Bravida, i ett pressmeddelande.

Vd och ny divisionschef för Bravidas verksamhet i Finland blir Marcus Karsten, tidigare vd för installations- och serviceverksamheten i det finska byggbolaget Lemminkäinen Talotekniikka Oy, numera del av Are Oy.

Förvärvet av Peko Group kräver godkännande av konkurrensmyndigheten.