Nyheter

Bravida ger namn åt arena

Bravida Arena.

Det blir namnet på BK Häckens och Gothia Cups nya arena på Hisingen i Göteborg. Arenan blir Göteborgs första stora arena som bär ett företagsnamn.

Allsvenskans nya fotbollsarena har fått sitt namn.  På onsdagen presenterade BK Häcken namnet på sin nya fotbollsanläggning, som ersätter Rambergsvallen. Den nya arenan, som är under uppbyggnad, kommer att ligga på samma plats som den gamla och beräknas vara färdig till avspark till sommaren 2015.

BRA Bygg är byggentreprenör medan Bravida ansvarar för alla installationer, allt från belysning, ventilation, rör, hissar till stråkastare, högtalare och värme i gräsmattan.

– Vi har verkligen gett den här anläggningen liv. Det känns kul att även få sätta sitt namn på den, säger Anders Bådholm, regionchef Bravida region Göteborg.

BK Häckens nya hemmaarena kommer bli en levande mötesplats som ska användas varenda dag, året runt. Bravida Arena kommer att spela en viktig roll, inte bara som hemmaplan för BK Häcken utan också under Gothia Cup. Arenan ska bli en mångkulturell mötesplats där alla är välkomna, oavsett hudfärg, religion eller etnicitet. Från Bravida, som har sponsrat BK Häcken sedan 2013, säger man att det känns helt rätt att hjälpa BK Häcken och Gothia Cup att realisera visionen om en ny, modern arena.

-Fotbollen är en samhällsförankrad bred idrott. Det känns bra att få synas både i allsvenska sammanhang men också i samband med Gothia Cup.  

– När vi fick möjlighet att namnge arenan var Bravida ett av de första företag vi kom att tänka på. Vi har samarbetat under flera år och visste att vi i mångt och mycket bygger våra verksamheter på samma värdegrund, menar BK Häckens klubbdirektör Dennis Andersson.

Avtalet sträcker sig över fem år med en option för ytterligare fem år.  Arenans publikkapacitet blir 6 500 personer. Konstgräset gör den möjlig att användas året runt och arenan kommer vara bokningsbar 1 600 timmar om året för allmänheten. Arenan invigs i juni.