Bred orderstock glädjer Peab

Bred orderstock glädjer Peab
Orderstocken är rekordstor hos Peab, men en kraftig tillväxt försämrar resultatet.

Det meddelade Peab i samband med företagets tredje kvartalsrapport som kom under onsdagen.

Under det tredje kvartalet hade Peab en vinst före skatt på 353 miljoner kronor jämfört med 521 miljoner kronor för motsvarande period 2011. Resultatet var sämre än vad många analytiker trodde, rapporterar SME Direkt.

Peab meddelar också att företaget haft en kraftig tillväxt vilket påverkar resultatet.

— Vi hade en nettoomsättningsökning på 14 procent. Sedan har vi en marginal som belastas för att vi växer så pass kraftigt som vi gör. Det blir ofta så vid kraftig tillväxt, men det är initiala kostnader, säger företagets ekonomichef Jesper Göransson i en kommentar.

Peab betonar i sin rapport att orderstocken är ökar. Under det tredje kvartalet hamnade orderingången på 9 751 miljoner kronor (9 547)

— Vi växer och fortsätter med offensiva investeringar. Vi har haft en fantastisk orderingång och en orderstock som är rekordhög och bred. Därför har vi framförsikt, kommenterar Peab: s vd Jan Johansson.

Samtidigt är företaget medvetet om den ekonomiska krisen.

— Vår bedömning är att förutsättningarna på den nordiska byggmarknaden är långsiktigt är goda. Samtidigt håller vi en hög beredskap för förändrade marknadsförutsättningar och prioriterar en ökad kostnadseffektivitet, säger Jan Johansson i rapporten.

Relaterade artiklar

Mindre återbrukat än önskat för Fyrskeppet
Peab anlitas när akutsjukhuset byggs om
Ökad omsättning för Peab
Bytesaffär klar mellan Obos och Peab