Nyheter

Breddar verksamheten mot privatmarknaden

Bemanningsföretaget breddar verksamheten med nytt affärsområde och ska vända sig till privatpersoner. Foto: ExpanderaMera.

 Bemanningsföretaget ExpanderaMera breddar sin verksamhet mot privatmarknaden. Nu ska företagets anställda kunna hyras in av privatpersoner för enklare byggjobb.

– Vi har under åren fått många förfrågningar från privatpersoner, och nu när vi firar 20 år och dessutom inte har full beläggning på våra anställda så känns det optimalt att starta vårt nya affärsområde, säger företagets grundare Jessica Löfström.  

ExpanderaMera jobbar med byggbemanning och rekrytering och erbjuder sina tjänster till främst stora och medelstora byggföretag. Nu öppnar de upp för en helt annan marknad – privatmarknaden. Privatpersoner ska kunna få hjälp med enklare bygg- och trädgårdsjobb som att få tavlor upphängda, möbler monterade och altaner snickrade.

– Vi har fått många förfrågningar genom åren och har länge velat öppna mot privatmarknaden,  då vi tycker att även de skall ha professionella alternativ. Många vet att vi är seriösa och bara jobbar vitt, säger Jessica Löfström.  

Tillfället att bredda verksamheten känns helt rätt nu, enligt Jessica Löfström.  

– Vi har upplevt både upp- och nedgångar under våra år, men det är tuffa tider nu. Alla våra anställda har inte full beläggning. Vi har personal som sitter hemma och är korttidspermitterade, och vi har timmar över att erbjuda. Istället för att stänga ner så ställer vi om. Skulle det här fungera bra så tar vi bort permitteringarna och slipper varsla.  

Även 20-årsjubiléet påverkade beslutet att köra igång nu. 

– Nu när vi fyller 20 år och funderar över framtiden så känns det roligt att våga satsa på ett nytt affärsområde. Det är ett optimalt tillfälle att öppna en efterlängtad verksamhet. Alla bitar har fallit på plats. Jag tycker också att det är inspirerande att starta upp något nytt.  

Det första uppdraget har redan kommit in – fönsterbyten på en privat villa.  

– Våra yrkesarbetare är jättepositiva och tycker det ska bli roligt med lite mer varierande uppdrag.