Nyheter

Brokonsult-bolag växer med tio i norr

Team bro i Luleå. Foto: Norconsult

Brogruppen Norconsult utökar sin styrka med tio broingenjörer från Ramboll. Därmed täcker man även Luleå.

De nya medarbetarna från Ramboll har, enligt pressmeddelandet från Norconsult, stor kompetens inom stålkonstruktion med två av de mest kända broarna just nu på meritlistan: Guldbron vid Slussen i Stockholm och delar av Hisingsbron i Göteborg.

– Många av oss har jobbat länge tillsammans. Norconsult har en familjär känsla, hög kompetens och stor potential. Här finns en positiv anda med framtidsstänk – ett företag på frammarsch där man gärna vill vara, säger Julia Elhag, teamchef Bro på Norconsult.

Bo Gerenmark är teamchef för Bro & Analys på Norconsult i Göteborg.

– Detta är en grupp vars brokomptens har dominerat marknaden under många år – de fanns redan när jag började med broar för 40 år sedan. Nyheten togs emot med stor entusiasm här på Norconsult då alla vet vilka de är och känner till deras renommé och styrka, säger han.

Tillsammans får Norconsult nu cirka 110 broingenjörer i Luleå, Boden Borlänge, Göteborg, Sandvika, Trondheim och Bergen. Julia Elhag ser stora möjligheter både i att växa organiskt och att vinna intressanta uppdrag, särskilt då många viktiga samhällsinvesteringar görs i Norr.

– Vår spetskompetens inom stålkonstruktion kommer väl till pass både ur affärsmässig- och hållbarhetssynpunkt, med tanke på initiativ som Hybrit med flera. Vi kompletterar också brogruppen som redan finns på ett bra sätt, där vi bekanta med många av kollegorna på brosidan sedan tidigare. Det ska bli väldigt roligt att få arbeta tillsammans med dem.