Byggprojekt

Byggboom för bilanläggningar i Linköping

Porsches anläggning, som invigs i veckan, är en av sex bil-anläggningar som byggs i Linköping. Bild: Destination Porsche Yangcheng

Hela sex bilanläggningar byggs eller kommer att byggas i Linköping det närmaste året. Bakom satsningen står Hedin Group och bygger gör Hedin-ägda Tuve Bygg.

De sex anläggningarna byggs på en yta om 15 000 kvadratmeter i området Mörtlösa vid E4:ans norra infart. Fastighetsägare och byggherre är Balder. Redan i veckan invigs den första: Porsche Center Linköping, en cirka 3 500 kvadratmeter stor fullserviceanläggning och den första i Norden enligt konceptet Destination Porsche.

Intill kommer Jaguar/Land Rovers nya lokaler att invigas i maj och senare i år kommer ytterligare en anläggning för Mercedes att färdigställas. Byggstart för de tre sista fullserviceanläggningarna är planerad till våren 2022 med invigning sommaren 2023. Samtliga sex anläggningar i Linköping byggs av Tuve Bygg, som ägs till 97 procent av Hedin Group.  

– Vi bygger ett tiotal bil-anläggningar totalt sett just nu runt om i landet åt Hedin Group och vi planerar för ungefär lika många till, säger Lars Elfast, vice vd på Tuve Bygg, som tillägger att bilanläggnings-projekten står för cirka 25 procent av bolagets omsättning.