Affärer

Byggcheferna fortsätter samarbetet med Byggvärlden

Att som chef och ledare vara uppdaterad om det senaste i branschens utveckling är viktigt, säger Jeanet Corvinius, ordförande i Byggcheferna.

De senaste årens nära samarbete mellan Byggvärlden och Byggcheferna fortsätter. Ett nytt avtal har nu tecknats som bland annat innebär att medlemmar i Byggcheferna får tillgång till Byggvärldens redaktionella material och att utmärkelsen Årets Byggchef lever vidare.

Byggcheferna, som är en del av Ledarna, har i dag drygt 18 000 medlemmar som samtliga kommer att få tidningen Byggvärlden hem till brevlådan samt tillgång till webbnyheterna. 

– Det betyder mycket för oss att kunna erbjuda en så stor och viktig grupp inom byggsektorn vår tidning. Vi är en av landets främsta byggtidning och det känns tryggt att ha en stabil läsekrets som också dagligdags jobbar med det som vi skriver om, säger Henrik Ekberg, chefredaktör på Byggvärlden.

Samarbetsavtalet betyder också att en av branschens förnämsta utmärkelser, Årets Byggchef, fortsätter att delas ut som tidigare. Byggcheferna och Byggvärlden har sedan 2010 arrangerat Årets Byggchef där en jury varje år lyfter fram en föredömlig ledare inom samhällsbyggnadssektorn.

– Att som chef och ledare vara uppdaterad om det senaste i branschens utveckling är viktigt. Därför är vi glada att kunna fortsätta erbjuda Byggvärlden till våra 18 000 medlemmar, säger Jeanet Corvinius, ordförande i Byggcheferna, en branschorganisation inom Ledarna.

Dessutom utökas avtalet till att även innefatta vissa tjänster från Byggfakta och Fastighetssverige. 

– Syftet är att göra ett medlemskap i Byggcheferna än mer attraktivt för chefer och ledare inom installation och fastighet samt för studerande, säger Peter Åhs, marknads- och affärsutvecklare på Byggfakta Sverige.

Byggvärlden ägs av börsnoterade Byggfakta Group, som sedan 80 år tillbaka har förmedlat information till byggbranschen avseende byggprojekt och marknadsinformation. Avtalet sträcker sig fram till och med 2026.