Nyheter

Byggdialog expanderar i Småland

Trälleborgsskolan byggs i Värnamo. Bild: Byggdialog
Trälleborgsskolan byggs i Värnamo. Bild: Byggdialog

Karlstadsbaserade Byggdialog ger sig in i sydöstra Sverige och startar storsatsningen med att bygga skolor i Värnamo och Vetlanda.
– Sydost har varit en marknad vi sneglat på länge, säger Janne Brodin, områdeschef Sydost på Byggdialog.

Bygget av de båda skolorna och en idrottshall i Jönköpings län är redan påbörjade och något som bolaget länge hade planerat för.

–Det finns stor potential här och tillfällen för oss att skapa fler projekt i partneringsamverkan. Vi vill att Byggdialog och vårt arbetssätt ska finnas i hela landet. Det skapar ett större samförstånd och helhetskänsla i byggprojekten till skillnad från traditionella byggprojekt. I partnering kommer man närmare projektet och närmare de man jobbar med, säger Janne Brodin, områdeschef Sydost på Byggdialog.

”Expansion i geografin”

Nu vill de skapa fler samhällsviktiga projekt och fler arbetsmöjligheter i partnering med Janne Brodin i spetsen.

– Jag är väldigt glad att Janne nu börjat hos oss och våra projekt i sydöstra Sverige. Vi gör en medveten satsning vilket kommer att medföra en snabbare expansion i geografin, säger Michael Sundhäll, vd på Byggdialog.

Nischade på skolor

Byggdialog är nischade på skolbyggnationer och hamnade på en fjärdeplats i Byggfaktas lista över mesta skolbyggare i landet efter Skanska, Peab och NCC.

– Vi kommer in mycket tidigare i projekten och hjälper kunden att göra rätt från början. Till skillnad från hur det brukar vara när man jobbar mer traditionellt. Vi har inga dolda agendor. Med partnering har vi också möjlighet att bygga hållbara skolor eftersom både förvaltning och drift är med i dialogen och vi kan ta beslut tidigt i processen som främjar klimat och miljö, säger Michael Sundhäll.