Nyheter

Bygger bostäder i Nya Hovås

Bostadskvarteret Galleriet i Nya Hovås. Bild: Skanska

Nya Hovås, strax utanför Göteborg, växer stadigt. Nyligen påbörjade Skanska bygget av 116 Svanenmärkta bostäder – en investering på 340 miljoner kronor.

Skanska bostadskvarter Galleriet kommer att bestå av både bostadsrätter och ägarlägenheter. Det är byggbolagets fjärde egenutvecklade projekt i området och består av fyra hus med totalt 116 bostäder, fördelat på 102 bostadsrätter och 14 ägarlägenheter. Projektet erbjuder takvåningar med egna terrasser, markplanslägenheter med uteplatser och extra högt i tak samt en grönskande innergård. Ägarlägenheterna är Skanska Sveriges första egenutvecklade lägenheter med äganderätt.

Galleriet blir certifierat enligt Nordens officiella miljömärkning Svanen, vilket innebär höga krav på bostadens alla delar utifrån kvalitet, miljö-, energi- och hälsoaspekter. Allt i bostaden – som färgen på väggarna, golv, skåp och fönster – har genomgått en extern granskning och bostaden har lägre energianvändning än byggkraven samt högre krav på kemikalier och ventilation. På det stora hela innebär det en bättre inomhusmiljö och en lägre klimatpåverkan än annan nyproduktion.

Förberedande arbeten har påbörjats och projektet förväntas vara färdigställt under det andra kvartalet 2023.