Byggprojekt

Bygger en grön oas i Malmö

Skanska bygger kontorshuset Oas i Malmö. Bild: Skanska

Skanska investerar cirka 350 miljoner kronor i kontorshuset Oas på Universitetsholmen i centrala Malmö. Kontorshuset omfattar sju våningsplan med en uthyrningsbar yta om cirka 7 500 kvadratmeter.

I Oas får, enligt pressmeddelandet från Skanska, varje kontorshyresgäst egen balkong samt tillgång till gemensam takterrass anpassad för utomhusarbete. På entréplan finns lokaler för publik verksamhet samt cykelhotell, duschar och omklädningsrum för att underlätta för hållbart resande.

Kontorshuset är utformat för att uppmuntra till en hälsosam och hållbar livsstil för både människor, företag och natur. Oas hälsocertifieras enligt den internationella standarden Well och hållbarhetscertifieras enligt Leed version 4, nivå Platina.

Oas har som ambition att certifieras enligt NollCo2, det vill säga med målet att uppnå netto-noll klimatpåverkan under sin livstid.

Byggnadsarbetet har startat och planeras vara slutfört under första kvartalet 2024.

Oas är en del av Skanskas utveckling av Citadellsstaden på Universitetsholmen, alldeles intill kanalen och med Malmö C på gångavstånd. I området har Skanska tidigare utvecklat kontorsprojekten Aura och Aqua samt bostäder och en förskola.