Nyheter

Bygger fiskodlingsanläggning i Norge

Fiskodlingsanläggningen i Senja. Peab är byggentreprenör och arkitekt är Voll Arkitekter.

Peab har fått uppdraget att bygga en ny landbaserad fiskodlingsanläggning i Senja i norra Norge. Beställare är Salmar Settefisk och kontraktssumman uppgår till 439 MNOK. Byggstart sker i maj 2020.

Peabs uppdrag är att bygga en ny, landbaserad fiskodlingssanläggning med sju avdelningar. Den nya byggnaden kommer att vara 16 000 m2 stor. Dessutom omfattar kontraktet att bygga servicearealer, lager, verkstäder, laboratorier, en gemensam matsal samt boende för anställda på plats.

− Detta är ett mycket viktigt projekt för oss i Peab som har som mål att vara en lokal samhällsbyggare i norra Norge. För det första kommer detta att vara en stor byggarbetsplats, vilket innebär hög sysselsättningsgrad för Peab. Samtidigt har projektet positiv påverkan på det lokala näringslivet, säger Gro Skaar Knutsen, regionchef i Peab, i ett pressmeddelande.

Projektet kommer till stor del att genomföras med Peabs egna yrkesarbetare och lärlingar. Vid ett jobb av denna storlek är Peab även beroende av samarbete med andra bolag, och som mest kommer cirka 100 yrkesarbetare att arbeta på rotation.

− Vi vet att detta kommer att bli ett attraktivt jobb för våra anställda. Samtidigt som vi driver detta projekt, kommer vi även att driva ”Senjas största hotell” med 80 rum i form av en bostadsanläggning för yrkesarbetare på byggarbetsplatsen, säger Kai Ole Berntsen, arbetschef i Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i maj 2020 och inflyttning är beräknad till juli 2022. Projektet orderanmäls i andra kvartalet 2020.