Byggprojekt

Bygger handelskvarter för halv miljard

Bona Terra byggs på Brunnshög i Lund. Bild: Serneke

Serneke har tecknat avtal med Ica Fastigheter om handelskvarteret Bona Terra på Brunnshög i Lund. Projektet omfattar 22 000 kvadratmeter och ordervärdet uppgår till 548 miljoner kronor.

Projektet är fördelat på en handelsfastighet i entréplan och en bostadsfastighet ovanpå. Inom den kommersiella fastigheten kommer det bland annat att finnas en Ica-butik och andra kommersiella lokaler. Bostadsfastigheten omfattar 258 hyreslägenheter, vilka kommer ägas och förvaltas av Lansa Fastigheter AB.

– Vi har haft ett mycket gott samarbete med Ica Fastigheter under första fasen av projektet och är både glada och stolta över att gå vidare tillsammans in i nästa fas. Det är ett spännande projekt på många sätt som vi ser fram emot att byggstarta under våren. Bona Terra kommer även knyta samman och tillföra nya funktioner till området Brunnshög på ett bra sätt, säger Carl Hagberg, arbetschef på Serneke.

Byggnaden kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver och håller en allmänt hög hållbarhetsnivå utifrån ett hållbarhetsprogram som utvecklats tillsammans med Lunds kommun.

Projektet beräknas stå klart 2025.