Bygger ishall i Landskrona

Bygger ishall i Landskrona
Illustration på Landskronas nya ishall. Bild: Krook och Tjäder

Peab har fått uppdraget att bygga en ishall i Landskrona åt Landskrona stad. Kontraktssumman uppgår till 161 miljoner kronor.

Den nya ishallen ska ligga vid området Landskrona IP och kommer att innehålla två fullstora isrinkar, varav en i publikhall med läktare för 500 åskådare och en i träningshall. Den totala ytan uppgår enligt Peab till 7 400 kvadratmeter. Byggnaden kommer att uppföras enligt Miljöbyggnad Silver.

– Det här projektet är en viktig framtidssatsning för invånarna i Landskrona och vi är stolta över att få bidra med våra kunskaper. Ishallen kommer att bli en mötesplats för både allmänheten och föreningslivet, och kommer att bidra till såväl människors hälsa som fritidsaktiviteter. Kort sagt är det här ett fint exempel på vårt närproducerade samhällsbygge, säger Olle Olsson, regionchef på Peab.

– Ishallen är en del i Landskronas genom tiderna största utvecklingsprojekt där vi satsar närmare en miljard kronor på hälsa och idrott. Utifrån den trend vi ser i samhället idag, där människor rör sig allt mindre, är Karlslundsprojektet en välbehövlig satsning. Nu investerar vi i bättre folkhälsa, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande i Landskrona stad.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart våren 2023. Beräknad överlämning sommaren 2024.

Relaterade artiklar

”Stabilt resultat i en utmanande tid”
Peab får projekt för en halv miljard
”Initiativet är i grunden bra”
De får bygga Alingsås nya ishall